Westfriese families
Westfriese Families

Kwartaalbladen » 2021 (jaargang 62) » No. 3 » pagina 118-119

Even voorstellen Bert Houter, nieuw bestuurslid

In februari 2020 benaderde Ed Dekker me of ik geïnteresseerd was voor een vacante plaats in het bestuur van de Stichting Westfriese Families. Echter door alle Covid-19 beperkingen kon ik pas in oktober 2021 persoonlijk kennis maken met het bestaande bestuur: een zeer diverse groep van enthousiastelingen met een rijke ervaring met, en uitgebreide verhalen over hun eigen familie- en andere historische onderzoeken. Ondanks dat ik me nog een jong broekie op het gebied van familieonderzoek voel in vergelijking met de vele ervaring van de bestaande bestuursleden, heb ik toch ja gezegd voor een bestuurspost. Vandaar dat ik me nu aan u voorstel.

Ik ben 60 jaar oud en ben de eerste 20 jaar in Wognum opgegroeid. Daarna heb ik West-Friesland verlaten voor studie en later werk als onderzoeker en adviseur in de glastuinbouw in Nederland en ver daar buiten. Op afstand ben ik West-Friesland blijven volgen. Vijf jaar geleden ben ik definitief teruggekeerd naar Wognum. Daarmee heb ik de gelegenheid om West-Friesland nader te (her)ontdekken.

Mijn interesse gaat uit het landschap, de natuur, de cultuur en de historie van West-Friesland. Ondanks dat de familiehistorie van de Houter's al 30 jaar geleden door Pieter Houter in een uitgave van Westfriese Geslachten is verwoord, zijn er voor mij nog vele interessante onderwerpen in kaart te brengen. Allereerst wil ik me richten op familie-eigendommen in de Leekerlanden, het gebied tussen de voormalige gemeenten Wognum en Berkhout. Daarnaast zou ik de familiehistorie van Kuin en Pijl nader willen bekijken. Door digitalisering van archieven heb ik ook al nieuwe feiten van de Houter's gevonden die ik wil koppelen aan de eerder beschreven familiehistorie. De komende jaren zal ik me niet vervelen. Wie weet kunt u de resultaten lezen in dit tijdschrift van de Westfriese Families.


© 1954-2022 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap