Westfriese families
Westfriese Families

Kwartaalbladen » 1984 (jaargang 25) » No. 4 » pagina 0

Familie-perikelen

Mijn vader en ik woonden samen in een flat. Vader was weduwnaar en ik was ongehuwd.
Beneden ons woonden een weduwe met haar dochter, beiden schoon van uiterlijk. Ik werd verliefd op de weduwe en trouwde haar. Mijn vader trouwde met de dochter en toen begon de ellende........
Daar mijn vader de dochter van mijn vrouw en dus ook mijn dochter trouwde, is zij thans mijn moeder. Ik ben tegelijkertijd haar vader, omdat ik met haar moeder getrouwd ben. Verder werd mijn vader de schoonvader van mijn vrouw, omdat ik zijn zoon en haar echtgenoot ben. Mijn vader werd echter ook de schoonzoon van zijn schoonmoeder en ik ben dus zijn schoonvader, omdat ik met zijn schoonmoeder getrouwd ben. Maar dat is nog niet alles.......
Mijn vrouw krijgt een zoon en nu begint de ellende pas goed.
Mijn zoon is de broer van mijn schoonmoeder, omdat die de dochter van mijn vrouw is. Hij is echter ook de neef van mijn schoonmoeder, omdat die zijn zuster is. Dus mijn schoonmoeder is mijn tante.
Het wordt echter nog erger.........
De jonge vrouw van mijn vader krijgt ook een zoon en die wordt dus mijn broer, maar tevens mijn kleinzoon. Verder is mijn eigen zoon de oom van mijn kleinkind, omdat hij de broer van mijn dochter is. Mijn vrouw is zijn grootmoeder, want hij is het kind van haar dochter. Ik ben als man van mijn vrouw zijn grootvader, dus de grootvader van mijn broer en aangezien de grootvader van mijn broer ook de mijne is, BEN IK MIJN EIGEN GROOTVADER!!!!

Iedereen mag dit verhaal nagaan en zal dan tot de verrassende ontdekking komen dat het sluit als een bus. Waaruit tot "leeringhe ende vermaeck" blijke dat elke stelling, hoe gek ook, als men maar goed redeneert, bewezen kan worden.

JWJ.


© 1954-2022 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap