Westfriese families
Westfriese Families

Nieuws » 2013

Maarten Roos (21) gast op Najaarsfamiliemiddag (22-9-2013)

De 21-jarige Maarten Roos uit Veldhoven is de spreker op onze komende Najaarsfamiliemiddag, zondag 22 september 2013. De openbare bijeenkomst is in dorpshuis De Brink te Obdam, van 14 tot 16 uur. De wortels van Maarten liggen in West-Friesland. Hij vertelt over de zoektocht naar de geschiedenis van zijn familie.

Maarten Roos studeert geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. In zijn vrije tijd doet hij onderzoek naar zijn de geschiedenis van zijn familie. Maarten heeft al veel informatie verzameld over zijn voorouders en kreeg bijzondere documenten. Zoals paspoorten, dagboeken, brieven, loonafschriften, trouwboekje, ontslagbrief van de gevangenis en spaarloonboekje van zijn overgrootouders. Maarten is een achterkleinkind van Klaas Roos en Reintje Ploeg.

Pieter Roos en Ida Wiebes vestigden zich in de laatste helft van de achttiende eeuw vanuit Hoorn in Oosterleek. Daaruit groeide een aanzienlijke tak. Een eerste aanzet voor het beschrijven van deze oorspronkelijk Lutherse familie – met in het dorp aan de Zuiderzee veel dijkwerkers en dijkbazen – is in 1969 en 1970 gegeven in ons kwartaalblad. Maarten behoort tot deze familie Roos.

Over het leven van zijn overgrootvader en grootvader heeft Maarten een boekje van 68 pagina's gemaakt, waarin ook ervaringen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog worden beschreven. Ook daar vertelt Maarten over.

De Najaarsfamiliemiddag staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in genealogie, ook niet-donateurs van Stichting Westfriese Families. Maarten en ook bestuursleden van Westfriese Families kunnen vragen worden gesteld. De toegang is vrij.


© 1954-2023 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap