Westfriese families
Westfriese Families

Nieuws » 2014

Afscheid bij 60-jarige Westfriese Families

Stichting Westfriese Families heeft zaterdag 25 oktober 2014 bestuurslid Cor Langedijk uit Zwaag uitgeluid. Cor is vijf jaar onze penningmeester geweest. Hij nam deze functie in 2009 over van Wil Smit. Met een boeket en een fles wijn benadrukte voorzitter Harold Bos hartelijke woorden van waardering voor zijn inzet en de fijne samenwerking.

Het afscheid was tijdens een bijzondere vergadering van Westfriese Families. Deze bijeenkomst stond deels in het teken van het 60-jarig bestaan van onze stichting en is gehouden ten huize van onze voorzitter Harold Bos.
Hij en zijn partner Mark Koning bewonen Huys Auerhaen, een monumentaal pand aan de Wilhelminalaan in Alkmaar. Op deze verrassende plek zijn vijf eeuwen wooncultuur bijeen gebracht. Samen met de eveneens uitgenodigde partners genoten de bestuursleden na afloop van de vergadering van een rondleiding langs de vele verzamelde schatten.
Westfriese Families viert het 60-jarig bestaan komend december met het verschijnen van een jubileumnummer van ons tijdschrift. Deze uitgave van meer dan 200 pagina's zal volledig zijn gevuld met kwartierstaten (genealogisch overzicht van voorouders) van (oud-)bestuursleden van Westfriese Families. Een bijzondere uitgave!
Eerder dit jaar heeft Westfriese Families Evert Grooteman uit Hoogkarspel in de bloemetjes gezet. Hij nam afscheid als bestuurslid na liefst achttien jaar. Evert was onze depotbeheerder en de man van de bestellingen.
De plaatsen van Cor en Evert zijn ingenomen door een echtpaar: Jan en Dilly Koetsier-Speets uit Hoogkarspel. Dilly beheert het depot, haar echtgenoot Jan de penningen.

Ed Dekker, secretaris

Bestuurslid Gré Bakker-Bruijn bedankt Cor Langedijk...
Bestuurslid Gré Bakker-Bruijn bedankt Cor Langedijk voor zijn inzet als penningmeester. Afscheid op 25 oktober 2014. (Foto Ed Dekker)

Eerder dit jaar: voorzitter Harold Bos luidt Evert Grooteman...
Eerder dit jaar: voorzitter Harold Bos luidt Evert Grooteman na achttien jaar uit als depotbeheerder en man van de bestellingen. (Foto Ed Dekker)

Het bestuur van de 60-jarige Stichting Westfriese Families...
Het bestuur van de 60-jarige Stichting Westfriese Families aan de voorzijde van Huys Auerhaen te Alkmaar. Vlnr., staand: Cor Langedijk, Gré Bakker-Bruijn, Jan Koetsier, Dilly Koetsier-Speets, Jaap Raat, Anneke Helder en Jan de Groot. Gehurkt: Jaap van Beek, Harold Bos en Ed Dekker (Foto Mark Koning)

Om alvast in de jubileumstemming te komen, werd de bestuursvergadering...
Om alvast in de jubileumstemming te komen, werd de bestuursvergadering van 25 oktober geopend met een speciale taart. (Foto Ed Dekker)


© 1954-2023 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap