Westfriese families
Westfriese Families

Nieuws » 2015

Jubileumboek van 60-jarige Westfriese Families

Stichting Westfriese Families bestaat 60 jaar. Ter ere van dit jubileum is een bijzonder boek verschenen.

Najaar 1954 is Westfriese Families opgericht als ‘Commissie Westfriese genealogie en Namenkunde’ van het historisch genootschap Oud West-Friesland te Hoorn. Al snel werd de commissie genoemd ‘Commissie voor Westfriese Genealogie’.

De commissie, actief onder de zinspreuk ‘Wie zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd’, is in 1976 omgezet in een stichting. Al 60 jaar is Westfriese Families actief in het bevorderen van de genealogie in en buiten West-Friesland.

Het 60-jarig bestaan is dinsdag 23 december gevierd. Dat gebeurde met een speciale bijeenkomst in het Timmermansgildehuis van het Westfries Genootschap, achter Dal 3 te Hoorn.

Als jubileumcadeau schenkt Stichting Westfriese Families haar donateurs een speciale uitgave van ons tijdschrift Westfriese Families. Dit nummer, in de vorm van een boek, bevat de kwartierstaat van negen (oud-)bestuursleden van onze stichting.
Voorzitter Harold Bos reikte het eerste exemplaar van het boek uit aan voorzitter Jan Smit van het Westfries Genootschap.

Boek ook los verkrijgbaar

Het jubileumboek telt 240 pagina's, is rijk geïllustreerd en bevat de kwartierstaten van Anneke Helder, Evert Grooteman, Jaap Raat, Harold Bos, Jaap van Beek, Ed Dekker, Gré Bakker-Bruijn, Jan de Groot en Cor Langedijk. Het overzicht van vermelde persoonsnamen omvat 26 pagina's.

Donateurs krijgen het boek gratis thuis gestuurd. Voor niet-donateurs is het jubileumboek verkrijgbaar voor 12,50 euro, exclusief verzendkosten. Voor meer informatie en bestellingen kunt u contact opnemen met de secretaris. Het emailadres is: secretaris@westfriesefamilies.nl.

Ed Dekker, secretaris Stichting Westfriese Families


Voorzitter Harold Bos van Stichting Westfriese Families schenkt voorzitter Jan Smit van het Westfries Genootschap het eerste exemplaar van het jubileumboek. (Foto's Marijke Smit)


De omslag van het jubileumboek. (afbeelding Drukkerij Klaassen, Zwaag)


Bloemen voor bestuurslid en hoofdredacteur Gré Bakker-Bruijn van Stichting Westfriese Families. Zij stelde het boek samen.


Bladeren en praten na het officiële gedeelte van de presentatie. Zichtbaar vlnr.: Piet Boon (oud-voorzitter), Bart Klaassen (Drukkerij Klaassen), Gré Bakker-Bruijn (hoofdredacteur), Jan Koetsier (penningmeester), Jaap van Beek (bestuurslid), Dilly Koetsier-Speets (depothouder), Suus Messchaert-Heering (oud-bestuurslid), Klaas Bant (oud-voorzitter), Anneke Helder (bestuurslid) en Harold Bos (voorzitter).


© 1954-2023 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap