Westfriese families
Westfriese Families

Nieuws » 2010

Heraldisch jaar voor Hollandse Vereniging voor Genealogie

De Hollandse Vereniging voor Genealogie (HVG) heeft heraldiek tot thema van het jaar 2010 uitgeroepen. Gedurende dat jaar zal door de vereniging meer dan gewoonlijk aandacht aan heraldiek worden geschonken.
Het themajaar zal in januari 2010 geopend worden met een speciaal nummer van ons maandblad 'Ons Voorgeslacht' in fullcolour. In dit nummer zal een keur van artikelen worden opgenomen allen met betrekking tot heraldiek w.o. de zogenaamde Wapenserie Kuinre uit 1396. In de loop van het jaar zal een compleet wapenboek van het Hoogheemraadschap van Delfland in kleur worden gepubliceerd.
Het themajaar zal in ieder geval besloten worden met symposium over Heraldiek. Wij streven ernaar om tijdens dit symposium deel VI van Hollandse Bronnen te kunnen presenteren. Dit deel zal een beschrijving en foto's van de losse zegelcollectie (ca. 1.000 waszegels over de periode 1350-1800) bevatten dat zich in het archief van Gorinchem bevindt. De leden van de HVG zullen deze uitgave gratis ontvangen.

Tevens wordt in de feestvreugde meegenomen dat aan het eind van het jaar 2010 ca. 7.000 wapens in de heraldische databank staan en dat het eerste jaar van de wapenregistratie met succes is afgesloten. Door een overeenkomst tussen het Stadsarchief van Amsterdam en ons bestuurslid de heer H.K. Nagtegaal kan www.hogenda.nl beschikken over duizenden Amsterdamse wapens, die momenteel ingevoerd worden. Dit zijn grotendeels de stadsbestuurders (1578-1886) en hun aanverwante families.


© 1954-2023 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap