Westfriese families
Westfriese Families

Nieuws » 2019

Westfriese Families op Westfrieslanddag, 2 november in Schagen

Stichting Westfriese Families is met een informatiestand aanwezig op de Westfrieslanddag van het Westfries Genootschap, zaterdag 2 november in Schagen. Ook wordt een workshop gegeven.

In de Spartahal aan de Zuiderweg 2a kan iedereen zich die dag laten onderdompelen in veelzijdig Westfriesland en kennismaken met de vele activiteiten van het Westfries Genootschap.
Vanaf 11 tot 17 uur is de tweede editie van de Westfrieslanddag vol met activiteiten voor het hele gezin, jong en oud, gratis toegankelijk!
Stichting Westfriese Families is een onderdeel van het Westfries Genootschap. Bezoekers van de Westfrieslanddag kunnen een indruk krijgen van de activiteiten van de stichting. Bestuursleden van Westfriese Families zijn aanwezig voor een toelichting en om vragen te beantwoorden.
Klaas Bant Schellinkhout, oud-voorzitter van Stichting Westfriese Families, verzorgt de workshop ‘Hoe zet je een stamboom op?‘. Hij vertelt over genealogie (familieonderzoek) en geeft een indruk van de mogelijkheden van internet en het speuren in archieven. De workshop wordt drie keer gegeven (om 12, 14 en 16 uur) en duurt steeds ongeveer een half uur.
De stichting zet zich in voor het stimuleren van genealogische activiteiten in het gebied binnen de Westfriese Omringdijk en direct daarbuiten. Drie keer per jaar wordt het tijdschrift ‘Westfriese Families’ uitgegeven.
De stichting verzorgde voorts een reeks van uitgaven in de serie ‘Westfriese Geslachten’. De boeken in deze reeks behandelen steeds één familie.
Boeken en afleveringen van ons tijdschrift kunnen worden ingezien op de Westfrieslanddag.

Graag tot ziens op de Westfrieslanddag op zaterdag 2 november!

Meer informatie over Westfrieslanddag van het Westfries Genootschap:
https://www.westfriesgenootschap.nl/westfrieslanddag/


© 1954-2024 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap