Westfriese families
Westfriese Families

Nieuws » 2022

Gezocht: nazaten van Matthijs Witsmeer en Kaatje de Jongh

Dennis Groot uit Obdam zoekt nazaten van Matthijs Witsmeer en Kaatje de Jongh. De reden is dat hij de portretfoto's van dit echtpaar wil schenken om zo de afbeeldingen binnen de familie te houden.

„Hun portretten, de afbeeldingen 1 en 2, kreeg ik van mevrouw Bets van Leijen. Zij is de echtgenote van Jan Gerrit Groot en hij heeft stamboomonderzoek gedaan naar de familie Groot en andere families. Het overzicht, afbeelding nummer 3, van zijn familie Groot heeft hij opgesteld.”

Jan Groot is geboren in 1935 in Spanbroek, de wieg van Betsy Greta van Leijen stond in 1940 in Hensbroek. Dennis vertelt: „Rechts onderin staat met potlood mijn naam. Ik ben geboren in 1970. Mijn ouders zijn Piet, geboren in 1942, en Trijntje de Ruiter, geboren in 1943.”

„Het overzicht geeft een goed beeld van de familierelaties. Mijn overgrootvader Pieter Groot was getrouwd met Trijntje Wurkum. Hij is een broer van Jan Groot, gehuwd met Dieuwertje Witsmeer. Haar ouders zijn Matthijs Witsmeer en Kaatje de Jongh, de personen van de portretten.”

Afbeelding 1.

Veenhuizen

Matthijs Witsmeer (1846-1932) is geboren in Veenhuizen en overleden in Oudkarspel. Kaatje de Jongh (1877-1928) kwam ter wereld in Heerhugowaard en stierf in Winkel. Het stel trouwde in 1853 in de Zijpe.

Andere kinderen in het gezin Witsmeer-de Jongh zijn Pieter en Neeltje. Pieter trouwde met Aaltje Kuiper. Uit dit huwelijk is in 1908 in Winkel geboren Martinus Theodorus Witsmeer. Hij huwde in 1931 in Schagen met Maaike Verwer.

Dennis: „Graag wil ik deze foto's schenken aan nazaten van Matthijs Witsmeer en Kaatje de Jongh die interesse hebben in het uitzoeken van de familiegeschiedenis. Ik heb zelf ervaren hoe bijzonder het is om foto's uit je familie te krijgen van andere mensen die hier jarenlang zorgvuldig op hebben gepast.”

Afbeelding 2.

Contact

Nazaten van Matthijs Witsmeer en Kaatje de Jongh kunnen contact opnemen met de secretaris van Stichting Westfriese Families, Jan Peereboom uit Berkhout. Zijn emailadres is peerj60@gmail.com.

Klik hier om de onderstaande afbeelding in een nieuw (groter) browservenster te openen.

Afbeelding 3.

© 1954-2024 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap