Westfriese families
Westfriese Families

Nieuws » 2022

Lezing over de familie Keesman bij Stichting Westfriese Families

Als een van de nieuwe activiteiten van het Westfries Genootschap organiseert Stichting Westfriese Families een lezing. Het onderwerp is ‘de familie Keesman van oorspronkelijk Barsingerhorn en Wieringerwaard’.

De lezing wordt gegeven door Peter Keesman uit Heiloo en is op vrijdag 11 november, 's ochtends van 10 tot 12 uur.
De locatie is het Timmermansgildehuis, Dal 3 in Hoorn, het onderkomen van het Westfries Genootschap.
Leden van het Westfries Genootschap hebben vrij toegang. Niet-leden betalen 5 euro entree. Lid of geen lid: wel graag even tijdig aanmelden. Dat kan via een mailtje naar: contact@westfriesgenootschap.nl, of telefonisch bij Ed Dekker, voorzitter van Stichting Westfriese Families, 06-13777445.

Peter Keesman is een van de samenstellers van het boek ‘Keesmannen, de bierstekers rond Barsingerhorn en Wieringerwaard’. Dit familieboek verscheen in 2021 en telt 188 pagina's, exclusief bijlagen. Peter Keesman stelde het boek samen met zijn zussen Gonda en Hanneke.

Verhalende reis

‘Keesmannen, de bierstekers’ beperkt zich niet tot een genealogische opsomming van namen en data. Het rijk geïllustreerde boek op A4-formaat is uitgegroeid tot een verhalende reis door de tijd. Op deze wijze komt het reilen en zeilen van de voorouders van de samenstellers beeldend tot leven, met veel aandacht voor hun directe leefomgeving.

Met zijn presentatie – royaal aangekleed met beelden – neemt Peter Keesman de bezoekers mee naar gezinnen waar de geus van chocolade is op te snuiven, naar koetsiers in het zondige Amsterdam, naar veldarbeiders in de zware klei, naar schippers die verre handelsreizen maakten en naar drie generaties handelaren in bier.

Een exemplaar van het boek ‘Keesmannen, de bierstekers rond Barsingerhorn en Wieringerwaard’ is aanwezig in de bibliotheek van Stichting Westfriese Families. Donateurs van Westfriese Families kunnen boeken uit de bibliotheek gratis lenen. Voor een overzicht van alle titels in de bibliotheek zie de website www.westfriesefamilies.nl.

Eigen ervaringen

Op de bijeenkomst van 11 november zijn koffie en thee gratis bij aanvang en in de pauze.
Er is volop gelegenheid om vragen te stellen en om eigen ervaringen over familieonderzoek in te brengen.

De omslag van het familieboek.
De omslag van het familieboek. (foto Ed Dekker)

© 1954-2024 | Westfriese Families | E-mail | Sitemap
"Die zijn voorgeslacht niet eert, is zijn eigen naam niet weerd."

Westfries Genootschap